Mont Né (2147 m)

Després de fer la cabreta a la Vall de Toran, necessitem fer un descans actiu i tornem a explorar més la zona de Luchonnais que ens va agradar molt. Aquesta vegada anem a la Vall d’Oueil fins al poble Bourg d’Oueil. El Mont Né és una petita muntanya que s’hi pot accedir des de moltes valls diferents, avui ho farem per la cara sud-est que encara hi ha prou neu i a la Vall d’Aran el risc continua sent força alt.

En aquest poble hi ha una petita estació d’esquí abandonada. Hi ha molta gent, sobretot francesa. Comencem a foquejar endinsant-nos al bosc, la ruta no té pèrdua ja que des de baix es veu el cim. Tirem tot recte amunt fins al coll que està a l’esquerra del cim i explorem una mica l’altra vall en direcció al Sommet du Jambet, però veiem que queda força lluny i reculem. Pugem la pala fins a dalt al cim, es fa curt. Tenim unes vistes espectaculars de totes les muntanyetes rodones de Luchonnais… es poden fer mil i una combinacions.

Inici de l’excursió per dins del bosc.
Al sortir del bosc es veu el coll i el Mont Né, a la dreta.
Des del coll, girem a l’esquerra per explorar l’altra vessant. L’Albert foquejant en direcció al Sommet du Jambet (dreta).
Reculant cap al coll per pujar al Mont Né (dreta). Vistes espectaculars de les muntanyetes de Luchonnais.

Fem fotos i baixem que fa vent i fred, ho fem per la cara sud-est però més cap a la dreta per on hem pujat que la neu es veu millor. És neu primavera, prou disfrutona, i baixem fins on s’acaba. Tornem a posar pells i remuntem fins al coll. D’aquí tirem cap al cotxe enmig del bosc que la neu encara és pols!

Vistes des del cim al poble Bourg d’Oueil.
Vessant per on baixem, és una pala que s’esquia molt fàcil i disfrutona.
Després de remuntar fins al coll veiem una petita cornisa i un esquiador a sobre seu.
Bones traces abans d’endinsar-nos al bosc per trobar la neu pols.

És una sortideta molt curta, ideal per fer-la en un matí. Sols té uns 970 m de desnivell positiu i uns 10 km (s’haurien de restar els que hem fet de més per explorar la vessant nord). Tot i així, és molt recomanable perquè les possibilitats són infinites i la zona és ideal quan el risc d’allaus és elevat.

Track i mapa de ruta:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *