Caçadors de Mamuts

Voleu estar en forma i no sabeu com fer-ho? No voleu anar al gimnàs per què val diners o per què ho trobeu avorrit? Dieu que us falta temps material o voluntat pròpia? Simplement, voleu canviar el tipus d’entrenament o, fins i tot, voleu complementar les vostres sessions llargues de bici, de carrera o d’esquí de muntanya… Doncs, us proposo convertir-vos en CAÇADORS DE MAMUTS!

Sí, ho heu llegit bé. Hi ha un tipus d’entrenament físic que s’anomena PALEOTRAINING i es basa en la filosofia dels humans que van viure durant el paleolític, on s’alimentaven bàsicament de la caça i dels fruits que recollien. Aleshores, aquestes sessions s’han de fer en dejú o al cap de 4 hores després d’haver menjat per poder aprofitar el màxim les reserves de glucosa que tenim al múscul (en forma de glucogen)… El motiu de fer les sessions en dejú també és per aproximar-nos a l’època del paleolític, és a dir, els caçadors corrien amb la panxa buida, quan tenien gana i quan havien d’aportar energia al cos. El nostre organisme no ha canviat gaire (genèticament) del paleolític fins ara i això ho podeu comprovar amb un exemple molt fàcil: quan us aniria millor sortir a córrer o a fer una activitat física? Al matí o després de dinar amb la panxa ben plena? Està clar que al matí, per molta son que es tingui, oi? Doncs, el paleotraining es basa en això: fer exercici físic per activar el nostre organisme aprofitant les reserves energètiques que el cos ha sintetitzat amb l’alimentació.

Aquestes sessions no duren més de 20 minuts, excepte les de resistència que consisteixen en sortir en bici, a córrer o a fer esquí de muntanya. No es necessita cap tipus de material i les podeu fer a casa si voleu. I això va molt bé per les persones que viatgeu molt per feina, ho podeu fer als hotels o allà on us allotgeu. També, per les persones que teniu la feina lluny de casa i teniu poc temps material…

Jo ho vaig començar a fer cosa d’un mes perquè últimament em passava més temps fora de casa i no trobava el moment per sortir en bici o a córrer i pensava “només tinc mitja hora lliure, no faig res” i em quedava a casa… Aleshores, cada cop em sentia més malament perquè tenia més necessitat de fer activitat física. Vaig decidir provar-ho i la veritat és que va molt bé! Almenys, no entres en la vida sedentària total.

Potser al principi us costa una mica perquè heu d’aprendre a fer els exercicis ben fets i no fer-vos mal. Però, mica en mica, ja surten sols i en pocs minuts ja començareu a suar de valent… És impressionant!

Cal dir que el paleotraining, per anar bé, s’ha d’acompanyar amb una bona dieta. Els experts del paleotraining recomanen la paleodieta, però si no voleu… crec que podeu fer una dieta correcta i equilibrada. Ja us en parlaré d’això més endavant.

On ho podeu fer això? Doncs, cliqueu aquest enllaç: MAMMOTH HUNTERS i us registreu. Us demanaran les vostres dades personals i físiques, l’objectiu que voleu assolir (perdre pes, posar-vos fort o mantenir-vos), els dies que voleu entrenar. En aquesta web hi ha molta informació de nutrició, de salut i d’esport explicada per experts.

Ah, quan tingueu el mamut caçat li doneu una abraçada i el deixeu anar… són molt simpàtics! 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *